ua en ru

НАТО вважає мінські угоди "кращою основою" для вирішення конфлікту на Донбасі

НАТО вважає мінські угоди "кращою основою" для вирішення конфлікту на Донбасі Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг вважає мінські угоди "кращою основою" для вирішення конфлікту на Донбасі. Про це він заявив в інтерв'ю "Голосу Америки" у Вашингтоні.

"Правда в тому, що дії НАТО є відповіддю на агресивні дії з боку Росії, які ми бачимо в Україні. Наші дії носять оборонний і непропорційний характер і повністю відповідають нашим міжнародним зобов'язанням", - заявив він.

Столтенберг закликав Росію знизити напруженість, виконавши свої зобов'язання у відповідності з лютневими мінськими угодами, які, як він наполягає, все ще є "найкращою основою для пошуку мирного рішення конфлікту" в Україні, незважаючи на численні порушення.

Генеральний секретар НАТО також засудив Росію за проведення цілого ряду неочікуваних навчань, які посилюють напруженість у Європі.

"Для нас важливо уникнути ситуацій, непорозуміння, випадкових інцидентів, які вийдуть з-під контролю. А велика кількість несподіваних навчань не сприяє стабільності", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше командувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав заявив, що Заходу слід розглянути питання про постачання оборонного озброєння Україні.