ua en ru

НАТО відправила до України експертів з ядерної і хімічної зброї, - The Times

НАТО відправила до України експертів з ядерної і хімічної зброї, - The Times Фото: НАТО

Таке рішення викликане побоюваннями, що бойовики розробляють "брудну бомбу"

Північноатлантичний Альянс (НАТО) відправив в Україну експертів з ядерного і хімічної зброї. Такі дії НАТО викликані побоюваннями української розвідки щодо розроблюваної ополченцями "брудної бомби", повідомляє The Times.

Як наголошується, в липні українські спецслужби отримали інформацію про те, що бойовики на Донбасі витягли радіоактивні відходи з поховань в Донецьку і планують створити радіологічну зброю.

Як повідомляє видання, на цьому тижні сотні цивільних фахівців НАТО проведуть спільні навчання з українськими військовослужбовцями з реагування на наслідки потужного вибуху.

Крім іншого, будуть відпрацьовуватися відповідні дії при знищенні противником житлових районів, відключенні основних об'єктів інфраструктури: ліній зв'язку й електропередачі, а також при широкому поширенні радіоактивних речовин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України має дані розвідки про те, що озброєні прихильники так званої "Донецької народної республіки" почали витягати радіоактивні промислові відходи з бункера в Донецьку для виготовлення "брудної бомби".