ua en ru

НАТО направило своїх радників в Кабмін

НАТО направило своїх радників в Кабмін Фото: Йенс Столтенберг

НАТО розглядає можливість створення додаткових Трастових фондів на підтримку України

НАТО направило своїх радників в Кабінет міністрів України, а також у Міністерство оборони. Про це йдеться в спільній заяві комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, засідання якої відбулося сьогодні в Анталії, передає прес-служба українського Міністерств закордонних справ.

"Союзники посилили офіс зв'язку НАТО в Києві і направили радників в уряд України, в тому числі Міністерство оборони. Ми робимо успіхи щодо Трастових фондів з командування, контролю, зв'язку і комп'ютеризації, логістики та стандартизації, кіберзахисту, перепідготовки військових, звільнених у запас, та медичної реабілітації поранених військових, а також розглядаємо можливість створення додаткових Трастових фондів на підтримку України", - йдеться в заяві.

Згідно із заявою, НАТО буде продовжувати посилювати співпрацю по мірі того, як Україна буде просуватися в реформуванні сектору безпеки і оборони, стратегічних комунікацій та виконанні проектів з розвитку потенціалу в рамках Програми НАТО "Наука заради миру і безпеки".

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг оцінив засідання комісії Україна-НАТО в Анталії як дуже успішне.