ua en ru

У НАТО є багато доказів військової присутності РФ на Донбасі, - Столтенберг

У НАТО є багато доказів військової присутності РФ на Донбасі, - Столтенберг Фото: Йенс Столтенберг

Розвідслужби країн НАТО регулярно публікують фотознімки доказів

У НАТО є багато доказів військової присутності Росії на сході України. про це в інтерв'ю "Новій газеті" заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

"Докази слідують одне за іншим, в тому числі засновані на даних нашої розвідки. Багато фотознімки опубліковані. Але якщо люди не вірять нашій розвідці, нашими словами, вони можуть хоча б почитати ЗМІ, російські й іноземні. Сьогоднішня позиція Москви нагадує мені ситуацію, коли вона намагалася заперечувати, що направила війська у Крим. Перекинула туди військові без розпізнавальних знаків і стверджувала, що в Криму взагалі немає російських солдатів. І, тільки коли анексувала Крим, визнала, що не обійшлося без прямої участі російської армії", - заявив Столтенберг.

Він також додав, що розвідслужби країн НАТО публікували фотографії військової техніки Росії, проте там кожен раз заперечували факти, заперечували автентичність фото або прив'язку до місцевості.

"У нас є великий обсяг різної розвідувальної інформації, яка доводить військову присутність Росії у Східній Україні. Повторюю: можна не вірити нам, але інтерв'ю з сім'ями, з солдатами є у відкритому доступі", - заявив генсек.
Столтенберг підкреслив, що мінські угоди залишаються кращою основою для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі шляхом переговорів.

Раніше Йенс Столтенберг заявив, що жодна країна за межами альянсу не повинна перешкоджати незалежним державам вступу в нього.