ua en ru

В "Нашому краї" запропонували механізм підвищення зарплат освітянам і ремонту шкіл

Партія "Наш край" пропонує дієвий механізм модернізації шкіл, який сприятиме посиленню соціального захисту вчителів та створення умов для навчання дітей. Про це заявив один з лідерів партії, мер Чернігова Олександр Соколов, повідомляє прес-служба "Нашого краю".

За словами Соколова, щоб підвищити зарплату вчителям і відремонтувати школи, від уряду зараз необхідно одне - не втручатися.

Він вважає, що додати до щомісячного забезпечення педагогів 200 гривень, не вносячи змін до держбюджету, цілком можливо за рахунок ресурсів, які завдяки децентралізації залишаються на місцях.

Соколов також зазначив, що "Наш край" пропонує протягом 2016 року за рахунок коштів, які залишаться на місцях, замінити всі вікна в усіх українських школах на склопакети, що дозволить зберегти тепло в приміщеннях взимку і заощадити на опаленні.

За словами Соколова, завдяки фінансової децентралізації, у регіонів з'явилася можливість розвивати свій рідний край. Зокрема, Чернігівська міська рада під час чергової сесії вже виділила 31,2 млн грн на виплату індексації зарплат працівникам освітньої та медичної сфер, соцпрацівникам, а також працівникам фізкультури і спорту, культури.

"Поки держава вирішує платити чи не платити індексацію, міська рада збільшила асигнування бюджетної сфери за рахунок власних надходжень по листопад включно", - зазначив Соколов.

Але, в той же час, в Мінфіні розробляється план, щоб змінити податкове законодавство і залишити вчителів без місцевих надбавок, сказав мер Чернігова і закликав чиновників залишити кошти на місцях.

"Наш край" закликає уряд не втручатися і залишити гроші на місцях. Не забирати їх у громад. Тому що громади краще знають, що їм потрібно для їх шкіл у їх селі, на вулиці, в районі ", - сказав Соколов.

Як відомо, 30 липня в Києві була презентована нова політична сила "Наш край", яка буде представляти інтереси регіонів. Про приєднання до партії вже заявили понад 60 мерів і регіональних лідерів. Процес приєднання триває.

В "Нашому краї" запропонували механізм підвищення зарплат освітянам і ремонту шкіл