ua en ru

"Народний фронт" розповів, які доповнення будуть внесені в коаліційну угоду

"Народний фронт" розповів, які доповнення будуть внесені в коаліційну угоду Фото: Остап Семерак

Фракція пропонує встановити терміни виконання тих чи інших положень угоди та відповідальність за несвоєчасне їх виконання

Парламентська фракція "Народний фронт" прокоментувала свою позицію щодо доповнень коаліційної угоди. Про це РБК-Україна повідомив член фракції "Народний фронт" Остап Семерак за підсумками вчорашнього засідання фракції.

Зокрема, йдеться про чітке встановлення термінів виконання тих чи інших положень угоди та відповідальність за несвоєчасне їх виконання або невиконання.

"Треба оновити коаліційну угоду, щоб вона виконувалася", - сказав Семерак.

Він пояснив, що оновлення документа полягає у доповненні його нормами щодо відповідальності фракцій за невиконання положень коаліційної угоди й встановлення чітких термінів виконання норм угоди.

Пізніше лідер фракції БПП Ігор Луценко прокоментував журналістам у парламенті позицію фракції щодо необхідності оновлення коаліційної угоди та підтвердив готовність БПП йти на зустріч "Народного фронту" в частині встановлення графіка виконання положень коаліційної угоди.

"Якщо пропозиція пана Яценюка зводиться до уточнення календарного плану реформ, який описаний в коаліційній угоді, я - за. Якщо ж це просто бажання напустити побільше води в коаліційну угоду... Працювати над паперами це не те, що чекає від нас народ", - відреагував Луценко на пропозицію Яценюка оновити коаліційну угоду.

Нагадаємо, раніше фракція "Блоку Петра Порошенка" не погодилася на внесення змін в коаліційну угоду.