ua en ru

Нардеп Мартиненко всіляко перешкоджав ревізії "Енергоатому", - Гордієнко

Нардеп Мартиненко всіляко перешкоджав ревізії "Енергоатому", - Гордієнко Народний депутат України з фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко

Народний депутат України з фракції "Народний фронт", голова парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Микола Мартиненко всіляко перешкоджав ревізії "Енергоатому". Про це заявив екс-голова Державної фінансової інспекції Микола Гордієнко на спільному засіданні парламентських комітетів з питань протидії корупції та забезпечення правоохоронної діяльності, передає кореспондент РБК-Україна.

"Смотрящим" за "Енергоатомом" є найближчий соратник Яценюка - Микола Мартиненко, який усіма силами перешкоджав проведенню ревізії "Енергоатому". Весь депутатський корпус і всі керівники держави знають, що Мартиненко очолює корупцію в "Енергоатомі". Зараз перевірку "Енергоатому" згортають", - заявив Гордієнко .

За словами Гордієнко, "Енергоатом" продовжував співробітництво з російськими компаніями під час агресії з боку РФ.

"Кричущим фактом цинізму в роботі НАЕК "Енергоатом" є те, що в період з серпня по вересень 2014 р. в період війни, країни-агресора, російської компанії ВАТ "ТВЕЛ" були продані різні комплектуючі матеріальні цінності за заниженою вартістю. В результаті цих корупційних угод Україна не отримала 2,5 млрд дол. США", - заявив Гордієнко.

Нагадаємо, у Швейцарії відкрили кримінальне провадження відносно Мартиненко. Мартиненко підозрюється в отриманні хабара в розмірі 30 млн франків.