ua en ru

Напад на журналістів "Схем": голова Укрексімбанку Мецгер склав повноваження

Напад на журналістів "Схем": голова Укрексімбанку Мецгер склав повноваження Фото: глава правління Укрексімбанку Євген Мецгер (facebook.com)

Голова правління Укрексімбанку Євгеній Мецгер склав повноваження на час розслідування конфлікту з журналістами програми "Схеми". Заявив, що визнав свою відповідальність.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу банку.

Він заявив про свою "надмірно емоційну реакцію та нестриману поведінку стосовно журналістів", яка, за його словами, не має виправдання.

"Щоб зняти хоча б частину шкоди репутації банку та відвернути негатив по відношенню до його чудового колективу, невідкладно пишу заяву про складання повноважень голови правління на час проведення необхідних слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку згідно з відповідними процедурами", - заявив він.

У Зеленського виступили за відсторонення Мецгера

Офіс президента України засудив дії голови правління банку.

"Щонайменше представляється логічним рішення про відсторонення від займаної посади голови правління банку, щоб не було жодної, навіть гіпотетичної перешкоди для розслідування і перевірки", - йдеться в повідомленні.

Напад на журналістів

На журналістів програми "Схеми" напали під час запису інтерв'ю з головою Укрексімбанку Євгеном Мецгером. Співробітники банку стерли відеозапис з носіїв, але їх вдалося відновити.