ua en ru

"Нафтогаз" назвав претензії "Газпрому" неправомірними

"Нафтогаз" назвав претензії "Газпрому" неправомірними Фото: "Нафтогаз" назвав претензії "Газпрому" неправомірними

Правомірність претензій "Газпрому" визначить суд

НАК "Нафтогаз України" вважає положення "бери або плати" у вигляді, викладеному в контракті з ВАТ "Газпром", неринковим, неправомірним та недійсним. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогаз України".

Так, повідомляється, що "Нафтогаз" заперечує застосування цього положення в арбітражному провадженні за участю "Нафтогазу" і "Газпрому", розгляд цього провадження здійснюється судом при Арбітражному інституті Торговельної палати Стокгольма.

"Таким чином, правомірність претензій "Газпрому", заснованих на положенні "бери або плати", визначить суд", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що на сьогодні загальна сума грошових вимог, заявлених "Газпромом" у позові з посиланням на положення "бери або плати", становить 26,7 млрд дол. і стосується періоду з 2012 по 2014 рік.

Крім того, "Газпром" запропонував "Нафтогазу" сплатити 2,5 млрд дол. за третій квартал 2015 року з посиланням на це положення.

Нагадаємо, ПАТ "Газпром" сьогодні, 19 січня направив НАК "Нафтогаз України" рахунок на оплату газу, виділеного українською компанією в 3 кварталі 2015 року за умовою "бери або плати".