ua en ru

"Нафтогаз" почав відключати газ підприємствам-боржникам

"Нафтогаз" почав відключати газ підприємствам-боржникам Фото: Андрій Коболєв

Найбільшим боржником "Нафтогазу" є "Київенерго"

НАК "Нафтогаз України" почав припинення поставок газу для підприємств, що мають заборгованість за спожитий газ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

"Після закінчення опалювального сезону "Нафтогаз" розіслав боржникам відповідні повідомлення і направив газорозподільним підприємствам доручення на відключення від газопостачання компаній, які мають заборгованість за спожитий газ", - йдеться в повідомленні.

Станом на 24 квітня загальна сума заборгованості за газ перед "Нафтогазом" з боку підприємств, що виробляють електроенергію (ТЕЦ), теплову енергію (ТКЕ) становить 21,9 млрд грн. Порівняно з початком року ця сума збільшилася на 69%.

Найбільшим боржником "Нафтогазу" є ПАТ "Київенерго" - 3,7 млрд грн.

"Промислові підприємства-боржники отримали вимоги оплатити газ, у т. ч. на виконання судових рішень. Зараз "Нафтогаз" продає газ промисловим підприємствам виключно на умовах передоплати. Жодне промислове підприємство не отримує неоплачений газ", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв розповів про пільги для споживачів природного газу на наступний опалювальний сезон.