ua en ru

Начальники регіональних митниць намагаються зірвати кадрову чистку в ДФС, - експерт

Начальники регіональних митниць намагаються зірвати кадрову чистку, що стартувала у відомстві. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав політолог Вадим Карасьов.

За його словами, на засіданні, що пройшло в Києві наприкінці минулого тижня, митникам запропонували добровільно перевестися на роботу в інший регіон на посаду не вище заступника начальника митниці.

"Таке вирішення питання "митний генералітет" не влаштувало, почалася контрреволюція. Вступати у відкритий конфлікт з Арсенієм Яценюком і Романом Насировим поки ніхто не наважився. Вирішили зайти з флангу: дискредитувати сам процес кадрової ротації. Пішли новини, мовляв, кадровими питаннями в ДФС займаються люди, які працювали при попередній владі і т. д. Зрозуміло, що це лише привід, щоб зірвати процес кадрового очищення митниці", - зазначив політолог.

На думку експерта, начальники, що працювали з колишнім главою ДФС Анатолієм Макаренком, будуть і далі шукати лазівки, щоб залишитися на посадах. Так що відомству варто приготуватися до затяжних судових процесів.

Нагадаємо, колишній заступник голови ДФС Анатолій Макаренко, який курирував митницю, був відсторонений від посади 24 березня 2015 року.

Міністр економрозвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус повідомив, що комісія при перевірці митниць виявила "неефективність роботи у сфері боротьби з корупцією", а також повну відсутність командної роботи в управлінні відомством.

Про збереження корупційних схем на регіональних митницях заявляв і Дмитро Добродомов, секретар комітету Верховної Ради з протидії корупції.

Парламентарій розкрив схеми нелегального ввезення автомобілів без митного оформлення. Підлеглих Макаренко також звинувачували в тому, що брендовий одяг відомих марок масово завозиться в Україну під виглядом секонд-хенду.

Після звільнення Макаренка в Кабміні взялися і за керівників нижчої ланки. 5 травня на засіданні Кабінету міністрів прем'єр Арсеній Яценюк доручив призначеного головою Державної фіскальної службі Роману Насирову замінити керівників всіх регіональних органів ДФС. В кінці травня Насиров пообіцяв "більше кадрових змін" протягом найближчих двох тижнів.

"Ми не намагаємося всіх звільнити, навпаки намагаємося знайти професійних, чесних людей усередині системи", - підкреслив глава ДФС.