ua en ru

Начальника Чернівецького прикордонного загону затримано за замах на хабар у 25 тис. євро, - військовий прокурор

Начальника Чернівецького прикордонного загону затримано за замах на хабар у 25 тис. євро, - військовий прокурор Фото: Анатолій Матіос

Вирішується питання про обрання корупціонеру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Слідчими військової прокуратури Західного регіону 15 липня був затриманий в порядку ст.208 КПК України начальник Чернівецького прикордонного загону за вчинення корупційного злочину - замаху на отримання хабара в розмірі 25 тис. євро. Про це під час брифінгу заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, повідомили в управлінні зі зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Начальника Чернівецького прикордонного загону було затримано в рамках проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою заступника начальника Чернівецького прикордонного загону з оперативної частини у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі).

Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину. В даний час вирішується питання про обрання корупціонеру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що обидва офіцери за попередньою змовою вимагали від підлеглих військовослужбовців кошти на загальну суму 25 тис. євро за невжиття заходів щодо притягнення їх до відповідальності за допущені порушення правил несення прикордонної служби. Зазначені неправомірні дії були зупинені при реалізації злочинного наміру підозрюваних і отримання частини хабара в розмірі 5 тис євро", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 8 липня СБУ затримала на хабарі заступника командира Чернівецького прикордонного загону.