ua en ru

З початку місяця українці добровільно здали до міліції понад тисячу одиниць зброї

З початку місяця українці добровільно здали до міліції понад тисячу одиниць зброї Фото: МВС

Із загальної кількості добровільно зданої зброї 30 одиниць вже зареєстровані в особисте користування громадян

Станом на 10 жовтня громадяни добровільно здали до органів внутрішніх справ 1 тис. 129 одиниць вогнепальної зброї. Серед них - 58 одиниць військового призначення, 62 - нарізної мисливської і 923 одиниці гладкоствольної мисливської зброї, йдеться у прес-службі МВС.

Повідомляється, що здано 642 одиниці спеціальних засобів, серед яких - 547 газових пістолетів і револьверів та 95 пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями.

"Також до міліції здано понад 7,8 тисяч різних боєприпасів до вогнепальної зброї, 134 снаряди, 20 мін, 26 гранат і 7 запалів. Найбільше зброї здало населення Херсонської (93 одиниць), Харківської (84), Чернігівської (80) та Запорізької (75) областей", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що із загальної кількості добровільно зданої зброї 30 одиниць вже зареєстровані в особисте користування громадян. Серед цієї категорії - 23 одиниці гладкоствольної зброї, а також 2 газових пістолета. Вирішується питання щодо реєстрації в користування громадян ще 418 "стволів". Майже 360 одиниць зброї направлені на знищення, а ще 27 - на реалізацію.

"З початку проведення місячника від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів звільнено 124 громадян, які добровільно здали їх до органів внутрішніх справ", - одали в прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Артемівську затримали двох інформаторів бойовиків.