ua en ru

НАБУ викрило корупційну схему розтрати 149 млн гривень Міноборони

НАБУ викрило корупційну схему розтрати 149 млн гривень Міноборони Фото: НАБУ (nabu.gov.ua)

Серед затриманих - заступник міністра оборони України

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) викрило у Міністерстві оборони України корупційну схему розтрати 149 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ у Facebook.

"НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили корупційну схему з розтрати державних коштів у сумі понад 149 мільйонів гривень під час закупівлі палива для Міністерства оборони України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сьогодні, 11 жовтня 2017 року, правоохоронці здійснили низку обшуків й наразі за підозрою у причетності до злочину затримані заступник міністра оборони України та директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів міністерства.

ВИКРИТО КОРУПЦІЙНУ СХЕМУ РОЗТРАТИ 149 МЛН ГРН У МІНОБОРОНИ. СЕРЕД ЗАТРИМАНИХ - ЗАСТУПНИК МІНІСТРА НАБУ та Спеціалізован...

Опубліковано НАБУ 11 жовтня 2017 р.

Як повідомляють у НАБУ, напочатку 2016 року Міноборони проводило торги на закупівлю палива, за результатом яких 26 квітня було визначено переможця, з яким 13 та 18 травня 2016 року було укладено 14 договорів про постачання палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів Державного бюджету України на загальну суму понад 1 млрд гривень.

Крім того, замовник та постачальник уклали низку додаткових угод, згідно з якими "було безпідставно збільшено ціну за одиницю товару в середньому на 16% від початкової ціни". Таким чином, постачальнику незаконно було перераховано 149 млн 339 тис. гривень.

"Слідство вважає, що, відповідно до встановлених під час досудового розслідування фактів, службові особи Міністерства оборони України за попередньою змовою з представниками комерційного підприємства вчинили злочин, передбачений ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем")", - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) здійснюють досудове розслідування у 410 кримінальних провадженнях.