ua en ru

Наглядова рада "Укрнафти" розпочала засідання

Наглядова рада "Укрнафти" розпочала засідання Фото: Ігор Коломойський

Засідання проходить у відкритому режимі

Наглядова рада ПАТ "Укрнафта" розпочав засідання. Засідання проходить в будівлі НАК "Нафтогаз Україна" в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

Як повідомив народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм на своїй сторінці в Twitter, на засіданні присутній 9 з 11 членів наглядової ради.

"Двох членів - Новікова і Боголюбова представляють довірені особи", - повідомив Найєм.

Також, за його словами, члени Наглядової ради проголосували за проведення засідання у відкритому режимі, щоб дозволити ЗМІ висвітлювати збори.

Крім то, буде вестися запис засідання Наглядової ради, який потім можна буде надати всім бажаючим.

Члени Спостережної ради вже одноголосно проголосували за порядок денний.

Нагадаємо, сьогодні міноритарний акціонер "Укрнафти", власник групи "Приват" Ігор Коломойський заявив, що не вважає борги "Укрнафти" по сплаті податків приводом для зміни правління.

"За законом, наглядова рада має право відстороняти (правління - ред.), якщо є за що, а якщо ні, то тільки збори акціонерів . Це те, що в законі, а у нас не завжди все за законом", - сказав Коломойський.

Варто відзначити, що Коломойський насилу пройшов в будівлю НАК "Нафтогаз України". За словами очевидців, його не хотіла пропускати в будинок охорона.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розпорядився оскаржити вимогу акціонерів компанії "Укрнафта" про компенсації Україною 5 млрд дол.