ua en ru

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували порушення на Донбасі

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували порушення на Донбасі Фото: СММ ОБСЄ

Спостерігачі також зафіксували танки і самохідні гаубиці на території за лінією розмежування, яку контролюють ЛНР

У Спеціальній моніторинговій місії фіксують важке озброєння в зоні проведення АТО на Донбасі, переважно на території, підконтрольній ДНР. Про це повідомляється в звіті СММ ОБСЄ за 12 жовтня.

"Спостерігачі СММ побачили два танки Т-72 в районі міста Ясинувата, в 15 кілометрах від Донецька, на території, підконтрольній ДНР. Безпілотник СММ ОБСЄ також зафіксував танк в районі Первомайського, в 19 кілометрах від Донецька, на території, яку контролюють українські військові, один танк в районі Донецького аеропорту, на підконтрольній ДНР території, два танка біля Безіменного (30 км від Маріуполя), на території, підконтрольній ДНР, а також 122-міліметрову самохідну гаубицю в районі контрольованого ДНР Петровського ", - йдеться у звіті.

Відзначається, що місія відвідала сховища зброї ДНР і ВСУ.

"В одному з них озброєні представники ДНР відмовили СММ ОБСЄ в доступі. А з іншого зникли шестеро мінометів калібром 120 міліметрів", - зазначають у звіті спостерігачі.

Повідомляється, що вони відвідали три сховища зброї української армії.

"У двох із них СММ ОБСЄ побачили, що вся зброя на місці. Спостерігачі виявили, що третє сховище зброї було порожнім, як це було з 15 травня", - зазначають спостерігачі ОБСЄ.

Нагадаємо, Кількість спостерігачів від ОБСЄ буде змінюватися в залежності від ситуації на Донбасі.