ua en ru

МВС: статус учасника бойових дій отримали майже 49 тис. правоохоронців

МВС: статус учасника бойових дій отримали майже 49 тис. правоохоронців Фото: статус учасника бойових дій

При цьому двох осіб позбавили раніше наданого статусу

Статус учасника бойових дій станом на 2 жовтня отримали майже 49 тис. правоохоронців. Про це повідомили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ України.

Як зазначається, серед них - майже 22 тис. співробітників міліції і близько 16 тис. бійців Національної гвардії України.

За даними прес-служби МВС, після розгляду відповідними комісіями матеріалів про визнання учасниками бойових дій прийнято рішення про надання відповідного статусу 48 тис. 914 співробітникам органів внутрішніх справ, Нацгвардії, Держприкордонслужби та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Серед цього числа - 21 тис. 898 працівників міліції та 15 тис. 714 військовослужбовців Національної гвардії України. Також статус учасника бойових дій отримали 10 тис. 669 співробітників Держприкордонслужби та 633 працівники ДСНС.

"Водночас двох осіб було позбавлено раніше наданого їм статусу учасника бойових дій", - йдеться в повідомленні.

При цьому за даними Генштабу ЗСУ, станом на 30 вересня комісії при органах військового управління надали статус учасника бойових дій 82 тис. 547 особам.

ЩОДО НАДАННЯ СТАТУСУ УЧАСНИКА БОЙОВИХ ДІЙПроцес надання статусу учасника бойових дій особам, що брали або беруть учас...

Posted by Прес-служба Генерального штабу ЗСУ on 1 жовтня 2015 р.

Нагадаємо, станом на кінець серпня статус учасника бойових дій отримали майже 70 тис. бійців АТО.