ua en ru

МВС порушило 269 справ через порушення авторських прав в 2015 р

МВС порушило 269 справ через порушення авторських прав в 2015 р Глава Держслужби інтелектуальної власності Алла Жаринова

Жаринова представила свіжу статистику

Міністерство внутрішніх справ України з початку 2015 р. відкрило 269 кримінальних справ за фактом скоєння кримінальних правопорушень, пов'язаних з порушеннями прав інтелектуальної власності. Про це в ході прес-конференція сьогодні заявила голова Державної служби інтелектуальної власності України Алла Жаринова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо вас цікавить статистика, то 30 квітня ми отримали інформацію з МВС. З початку 2015 відкрито 269 кримінальних справ за фактом скоєння кримінальних правопорушень, пов'язаних з порушенням прав інтелектуальної власності. У тому числі 149 кримінальних справ щодо порушень авторського права і суміжних прав , 20 - незаконного обігу дисків і лазерного систем зчитування, 95 - незаконного використання знаків для товарів і послуг", - заявила Жаринова.

Cвоєю чергою, представник управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС України Віталій Паньков розповів, що "за 2014 р. було розкрито 150 кримінальних правопорушень, які були здійснені у сфері захисту авторського права в системі Інтернет ... Також за 2014-2015 рр. Було закрито близько 10 онлайн-кінотеатрів, робота по яких є самою пріоритетною на сьогоднішній день".

Він також зазначив, що зараз ведуться глобальні розробки, про які громадськість почує найближчим часом.

"Це будуть досить великі справи, які свого часу через нерозуміння громадськості не привели до потрібного результату, але, думаю, вже всі готові, як медіа-бізнес, правовласники, органи влади, так і громадськість приймати легальний контент, нехай це і буде за винагороду авторам", - сказав Паньков.

Нагадаємо, раніше Держслужба інтелектуальної власності запропонувала дозволити закривати сайти без рішення суду.