ua en ru

МВС: нардеп Новинський погодився взяти участь у слідчих діях

МВС: нардеп Новинський погодився взяти участь у слідчих діях Фото: Вадим Новинський

Новинського хочуть допитати як одного з кінцевих бенефіцеарів ТМ "Амстор"

Головне слідче управління МВС заявляє, що депутат Верховної Ради України (ВРУ) від фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський дав згоду на свою участь у слідчих діях, що стосуються конфлікту бенефіціарів торгівельної мережі "Амстор", передає прес-служба МВС.

"Виникла необхідність допиту народного депутата України Вадима Новинського як одного з кінцевих бенефіцеарів - учасників корпоративного конфлікту. З метою прискорення цього процесу голову Верховної Ради України було поінформовано листом про необхідність проведення такої слідчої дії. Народний депутат України Вадим Новинський вже зв'язався з МВС і висловив готовність надати необхідні слідству свідчення", - підкреслює відомство.

Так, відповідно до повідомлення, МВС розслідує низку кримінальних проваджень, зокрема за ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем), ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. Всі провадження стосуються конфлікту бенефіціарів торгівельної мережі "Амстор".

Нагадаємо, у квартирі міноритарного акціонера групи компаній "Амстор" та її екс-керуючого Володимира Вагоровського був проведений обшук в рамках низки кримінальних проваджень, які порушені за фактом захоплення магазинів торгової мережі озброєними людьми, незаконного привласнення активів компанії і грошових коштів за підробленими документами, співпраці з лідерами самопроголошеної "ДНР".