ua en ru

МВС: з початку року зареєстровано 225 хибних замінувань об'єктів

МВС: з початку року зареєстровано 225 хибних замінувань об'єктів Фото: вибухотехніки МВС України

Міліція затримала 46 "мінерів"

В Україні з початку 2015 р. зареєстровано 225 неправдивих повідомлень про замінування об'єктів. Про це на брифінгу заявив перший заступник начальника департаменту карного розшуку МВС України Сергій Редька, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кількість таких злочинів значно збільшилася. В цьому році вже надійшло 225 таких повідомлень, за результатами розгляду яких було розпочато 171 кримінальне провадження, що на 51 більше, ніж у минулому році... 171 випадок не підтверджений", - розповів Редька.

За його словами, в середньому кожний місяць правоохоронці фіксують близько 40 таких повідомлень.

Редька також зазначив, що найбільше таких злочинів вчиняється в Києві - 46 порушень.

За його словами, правоохоронці розкрили 51 таке злочин. Були встановлені особистості 46 порушників, дев'яти з них обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Дані злочини скоюються в основному раніше судимими особами, неповнолітніми та людьми з психічними розладами. Багато помилкових повідомлень про замінування об'єктів надходять із зони проведення антитерористичної операції, що ускладнює їх розкриття.

Також представник МВС повідомив, що в Одесі та Запоріжжі кілька повідомлень про мінування підтвердилися.

Як підкреслив Редька, кількість таких злочинів активізується разом з початком активних бойових дій в зоні АТО.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що зростання кількості повідомлень про мінування пов'язаний з інформаційною війною проти української влади.