ua en ru

Сина екс-глави Донецької ОДА спіймали на фінансуванні тероризму, - Аваков

Сина екс-глави Донецької ОДА спіймали на фінансуванні тероризму, - Аваков Фото: екс-губернатор Донецької області Анатолій Близнюк

Злочинна група займалася фінансуванням терористів

Міністерство внутрішніх справ України припинило діяльність злочинної групи під керівництвом сина колишнього губернатора Донецької області Анатолія Близнюка - Олексія Близнюка. Про це у своєму Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Колишнього губернатора Донецької області, екс-нардепа Партії регіону Близнюка пам'ятаєте? Згадали? Тоді Вас не здивує сьогоднішній короткий звіт про роботу оперативників МВС, як і вилучені при обшуку 12 000 000 гривень і під 200 000 доларів!.. Сьогодні припинено діяльність злочинної групи під керівництвом Близнюка А. А. (сина екс-губернатора Донецької області)", - написав Аваков.

Бывшего губернатора Донецкой области, экс-нардепа Партии региона Близнюка помните?Вспомнили? Тогда Вас не удивит сегод...

Posted by Арсен Аваков on 23 Апрель 2015 г.

Він зазначив, що МВС вже кілька місяців розслідує кримінальну справу за фактом незаконного продажу вугілля у 2014-2015 роках, що добувався на тимчасово окупованій території Луганської і Донецької областей.

"Приватні фірми фіктивні і відкриті спеціально для реалізації незаконної схеми членами злочинної групи під керівництвом Близняка О. А., сина колишнього народного депутата від Партії регіонів і колишнього губернатора Донецької області. З рахунків цих фірм гроші знімалися готівкою і вирушали на фінансування терористів. Керівники вже допитані та дали свідчення, що зареєстрували та стали директорами за матеріальну винагороду і не мають ніякого відношення до фінансово-господарської діяльності цих підприємств", - розповів Аваков.

За його словами, в рамках цієї справи МВС і ГПУ провели 20 обшуків у Києві, а також Житомирській, Полтавській, Сумській та Донецькій областях.

"У ході обшуків вилучено близько 200 тисяч доларів США, близько 12 мільйонів гривень, десятки банківських карток, десятки мобільних телефонів, сім-карти українських і російських операторів, документи на оренду і ключі від банківських сейфів (скільки і чого ще там лежить - встановить слідство), електронні носії інформації, документи та печатки офшорних кампаній, понад 6 одиниць вогнепальної зброї та 830 патронів", - зазначив Аваков.

Нагадаємо, раніше СБУ почала розслідування причетності до фінансування тероризму компанією "Мако-Трейдінг", яка належить синові екс-Президента Олександру Януковичу.