ua en ru

Муженко: ситуація на Донбасі далека від миру

Муженко: ситуація на Донбасі далека від миру Фото: Віктор Муженко

Бойовики продовжують здійснювати провокації на донецькому напрямку, особливо вночі

Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) залишається складною. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко, передає Укрінформ.

Так, він зазначив, що дотримуючись мінських домовленостей, Україна завершила перший етап відведення військової техніки та озброєння на донецькому напрямку, зокрема танків.

"За оперативною інформацією, російські військові відійшли від лінії розмежування та розташувалися по обидва боки тимчасово неконтрольованої ділянки кордону України та РФ. Вони продовжують навчання бойовиків і ввезення зброї з Росії", - повідомив Муженко.

Разом з тим, він зазначив, що суттєвих змін загальної чисельності російських угруповань на тимчасово окупованій території України та вздовж державного кордону не відбулося.

"Бойовики продовжують здійснювати провокації на донецькому напрямку, особливо вночі, ведуть неприцільний вогонь по позиціях сил АТО зі стрілецької зброї", - додав він.

Нагадаємо, вчора, 2 листопада, проросійські бойовики тричі обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі в районі Пісків та Авдіївки під Донецьком.