ua en ru

Мотузяник: в рядах бойовиків на Донбасі тривають кадрові чистки

Мотузяник: в рядах бойовиків на Донбасі тривають кадрові чистки Фото: Олександр Мотузяник

АПУ повідомила про замах на бойовика з оточення лідера ДНР Захарченка

В рядах проросійських бойовиків на Донбасі тривають кадрові чистки, 31 грудня 2015 року здійснено невдалий замах на вбивство польового командира з позивним "Веселий" з найближчого оточення лідера ДНР Олександра Захарченка. Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України (АПУ) з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, в Луганській області неблагонадійними вважаються полк "Привид", "6-й окремий мотострілецький полк" та "17-й батальйон територіальної оборони" ЛНР.

"Командир так званого "3-го окремого стрілецького батальйону "Чебурашка" відсторонений від посади через конфлікт з новопризначеним командиром так званого "9-го окремого механізованого полку" на прізвисько "Утес" - своїм безпосереднім керівником. Суперечка привела до невдалого замаху на вбивство "Веселого" 31 грудня 2015 року. Тоді загинули 2 людини в машині, проте сам польовий командир бойовиків вижив", - повідомив Мотузяник.

Він також зазначив, що "Веселий" входить у найближче оточення ватажка ДНР Захарченка.

"Однак рішення про усунення "Веселого" прийняв командир так званого "1-го армійського корпусу" бандформування "ДНР" - кадровий російський офіцер. Таким чином, окупаційна адміністрація, очолювана сепаратистами-маріонетками, повністю відсторонена від військової справи на окупованій території", - додав Мотузяник.

Нагадаємо, українська розвідка зафіксувала в зоні АТО російські "Урагани".