ua en ru

У Москві помер режисер Ельдар Рязанов

У Москві помер режисер Ельдар Рязанов Фото: Ельдар Рязанов

Інформацію про смерть підтвердили в сім'ї режисера

У Москві у віці 88 років помер Ельдар Рязанов, він помер у лікарні, куди був направлений тиждень тому. Про це повідомляє РБК.

Кінорежисер помер в ніч з 29 на 30 листопада, повідомила у своєму Facebook працювала з ним з кінця 1980-х Ірина Лєснєвська.

Умер Эльдар Рязанов

Posted by Irena Stefanovna Lesnevskaya on 29 ноября 2015 г.

Інформацію про смерть Рязанова агентству ТАСС підтвердили в сім'ї режисера. Джерело агентства "Інтерфакс" повідомив з посиланням на друга сім'ї Рязанова, що причиною смерті стала серцева недостатність.

У вересні-жовтні Рязанов проходив планове лікування і був виписаний з лікарні. Однак тиждень тому він знову був госпіталізований. Стан режисера оцінювався як тяжкий. Останні дні лікарі боролися за життя Рязанова. Його підключили до апарату штучної вентиляції легенів, проте врятувати не змогли.

Біографія Ельдара Рязанова

Відомий російський кінорежисер і сценарист Ельдар Рязанов народився 18 листопада 1927 року в Самарі. Навчався у Всеросійському державному університеті кінематографії імені С. А. Герасимова в майстерні Григорія Козинцева, який на той момент вже був відомий за фільмом "Шинель".

У 1955 році Рязанов почав працювати режисером на кіностудії "Мосфільм".

У 2002 році він був обраний президентом Російської академії кінематографічних мистецтв "Ніка".

Фільми Ельдара Рязанова

"Карнавальна ніч" - фільм, який приніс славу Ельдару Рязанову і зробив зірками Людмилу Гурченко вийшов на екрани в 1956 році.

У Москві помер режисер Ельдар Рязанов

Фото: "Карнавальна ніч"

"Бережись автомобіля" - знятий в 1966 році, за основу фільму взято анекдот про викрадача автомобілів, який Рязанов розширив життєвими ситуаціями, характерами і діалогами.

У Москві помер режисер Ельдар Рязанов

Фото: "Бережись автомобіля"

"Іронія долі, або З легким паром!" - один з улюблених радянських новорічних фільмів вийшов на екрани вперше 1 січня 1976 року.

У Москві помер режисер Ельдар Рязанов

Фото: "Іронія долі, або З легким паром!"

"Службовий роман" - двосерійний фільм 1977 року, який став лідером прокату вже через рік після виходу.

У Москві помер режисер Ельдар Рязанов

Фото: "Службовий роман"

Нагадаємо, в жовтні российский режисер Ельдар Рязанов був екстрено госпіталізований в Москві