ua en ru

У Москві спростували слова російського консула в Києві про "найманців"

У Москві спростували слова російського консула в Києві про "найманців" Фото: один із затриманих спецназівців - Олександр Александров

Консул не міг використовувати таку термінологію, розповіли наближені до МЗС РФ джерела

Російський консул Олексій Грубий не називав затриманих в Україні російських спецназівців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва "найманцями". Про це повідомляє РБК з посиланням на джерела в дипломатичній сфері.

Як повідомляється, співрозмовник, близький до керівництва МЗС РФ назвав не відповідає дійсності інформацію українських адвокатів затриманих росіян про те, що консул назвав їх "найманцями". "Таких слів він, природно, не виголошував. Такою термінологією він не користується", - заявив співрозмовник.

Ще один співрозмовник видання, близький до російського консульства в Києві, також назвав ці дані невірними.

Нагадаємо, раніше адвокат затриманих спецназівців Костянтин Кравчук заявив, що російський консул назвав його підзахисних "найманцями".

"На даний момент офіційна позиція Росії, за словами Грубого, така, що ці військовослужбовці, у яких в грудні 2014 року закінчився термін контракту (з армією, - ред.) - найманці і нічого спільного з російською армією не мають", - повідомив Кравчук.