ua en ru

Москва витратить на святкування Дня міста більше півмільярда рублів

Москва витратить на святкування Дня міста більше півмільярда рублів Фото: День Москви

На заходи до Дня Москви витратять понад 500 млн рублів

На святкові заходи, присвячені 868-річчя міста, Москва витратить понад 500 млн руб. проти 250 млн у минулому році, передає РБК з посиланням на конкурсну документацію на сайті держзакупівель.

Москва відзначить День міста у цьому році п'ятьма сотнями різних заходів на 50 великих майданчиках, основні заходи заплановані на суботу, 5 вересня. Святковий феєрверк запустять теж у суботу з 31 точки.

Міські структури Москви для організації святкування здійснили замовлення на загальну суму понад 500 млн руб. В 2014 р. столична влада витратили на День міста близько 250 млн руб.

В цю суму не входять витрати мерії на фестиваль "Московська осінь", заходи якого частково накладаються на день міста, а також витрати на розгін хмар, який замовили за 429,9 млн руб. відразу на чотири дати в 2015 р. - 9 і 24 травня-День слов'янської писемності і культури), 12 червня і День міста.

Також в міські витрати не включені витрати на головний святковий концерт на Луб'янській площі, який пройде в суботу. На концерті виступить група Aerosmith, британський співак Джон Ньюмен та інші артисти.

Нагадаємо, на парад Перемоги в Москві витратили понад 7 млрд рублів.