ua en ru

Москаль: у Закарпатській обл. трьох контрабандистів направили на мобілізацію в ЗСУ

Москаль: у Закарпатській обл. трьох контрабандистів направили на мобілізацію в ЗСУ Фото: Геннадій Москаль

Чоловіки намагались переправити 9 ящиків з сигаретами

У Закарпатській обл. трьох затриманих контрабандистів направили у військкомат для мобілізації в Збройні сили України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

"За останні дві доби затримано трьох місцевих жителів, які намагалися переправити за кордон дев'ять ящиків сигарет. Цигарки вилучено, а затримані (чоловіки призовного віку) спрямовані до військкомату для мобілізації до Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на одному з вантажних вагонів поїзда, який провозив через кордон руду, виявлено шість ящиків цигарок. Зараз силовики встановлюють організаторів цієї контрабандної схеми.

Поблизу кордону зі Словаччиною виявили дельтаплан, який при наближенні прикордонників злетів. Про незаконне повітряному перетині кордону повідомлені словацькі прикордонники.

Варто відзначити, що раніше Москаль заявляв про те, що всі, хто перевозив контрабанду, підуть служити на фронт. "Кричати "Україна понад усе" і "смерть ворогам"? Тут ворогів немає, вороги там, на лінії фронту", - сказав він.

Нагадаємо, Москаль назвав основного постачальника контрабандних сигарет з України.

"Результати обшуків узагальнюються і будуть повідомлені додатково, однак вже можна сказати, що основним постачальників сигарет, які потім нелегально переправлялися за кордон, була Львівська тютюнова фабрика", - повідомив він.

За його словами, частина контрабандних сигарет виявилися білоруськими, і це, відповідно, вказує на той факт, що вони потрапляють в Україну через Чернігівську область, яка межує з Білоруссю.

Також Москаль зазначив, що на всіх чотирьох перевалах, провідних в Закарпатську область виставлені пости з працівників митниці, прикордонної служби, МВС, СБУ та фіскальної служби з метою посилення боротьби з контрабандою.