ua en ru

Москаль попросив МВС, Генштаб і РНБО розформувати роту "Торнадо" та батальон "Чернігів"

Москаль попросив МВС, Генштаб і РНБО розформувати роту "Торнадо" та батальон "Чернігів" Фото: Геннадій Москаль

Москаль також попросив вивести дані батальйони за межі Луганської області

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль звернувся до міністра внутрішніх справ Арсену Авакову, начальнику Генерального штабу Віктора Муженка і секретаря РНБО України Олександра Турчинова з проханням розформувати і роззброїти батальйони "Торнадо" та "Чернігів". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Москаля.

"Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль звертається до міністра внутрішніх справ, начальника Генерального штабу, секретаря РНБО України терміново роззброїти дані батальйони, розформувати і вивести їх за межі Луганської області. Особливо негідною поведінкою та вчиненням серії злочинів зарекомендував себе батальйон "Торнадо", який фактично вийшов з підпорядкування МВС України та ГУМВС в Луганській області і до яких просочилася інформація, що МВС України та ГУМВС в Луганській області та Генеральна прокуратура України документують їх злочинну діяльність і рано чи пізно їм доведеться відповісти за законом", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вісім бійців роти спеціального призначення "Торнадо" заарештовані, в тому числі і командир роти Руслан Онищенко, якого звинувачують у створенні злочинної організації, злочини сексуально-насильницького характеру та спонукання підлеглих до вчинення злочинів.