ua en ru

Москаль назвав основного постачальника контрабандних сигарет із України

Москаль назвав основного постачальника контрабандних сигарет із України Фото: Геннадій Москаль

Основним постачальником є Львівська тютюнова фабрика

Основним постачальником сигарет, які контрабандною вивозяться з України, є Львівська тютюнова фабрика. Про це на своєму офіційному сайті написав губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль.

"Результати обшуків узагальнюються й будуть повідомлені додатково, однак уже можна сказати, що основним поставником сигарет, які потім нелегально переправлялися за кордон, була Львівська тютюнова фабрика", - повідомив він.

Частина з вилучених сигарет виявилися білоруськими. Як зазначив Москаль, це вказує на той факт, що в Чернігівській області на кордоні з Білоруссю є "вікна" для контрабандистів.

За його словами, для посилення боротьби з контрабандою через зелений кордон уздовж Закарпаття на всіх чотирьох перевалах, які ведуть в область, виставлені пости з працівників митниці, прикордонної служби, МВС, СБУ та фіскальної служби.

"Пости не допускатимуть завезення на Закарпаття великооптових партій сигарет (у тому числі без акцизних марок) та контрафактних спиртних напоїв, а із Закарпаття - вивезення лісу-кругляку", -- написав він.

Нагадаємо, минулого тижня у населеному пункті Макарево Мукачівського району Закарпатської області вилучили рекордну партію контрабандних сигарет.

"Сьогодні в Макарево Мукачівського району закарпатські правоохоронці виявили найбільшу з початку року партію "лівих" цигарок. В ангарі колишньої колгоспної ферми стояли три автопричепи від вантажівок, вщерть заповнені цигарками "Мінськ", "Джин Лінг", "Комплімент" без марок акцизного збору", - повідомили в прес-службі управління Міністерства внутрішніх справ у Закарпатській області.

Причому, як пояснив працівник даного підприємства, ці причепи завезли невідомі йому люди і попросили потримати за винагороду. Він зазначив, що не знав про те, що знаходилося всередині.

За попередньою інформацією МВС, вартість вилучених контрабандних сигарет становить не менше півтора мільйона євро.

Москаль назвав основного постачальника контрабандних сигарет із України

Фото: контрабандні сигарети