ua en ru

Москаль хоче відновити малий прикордонний рух на кордоні з РФ в Міловому

Москаль хоче відновити малий прикордонний рух на кордоні з РФ в Міловому Фото: Генадій Москаль

Відповідне рішення уряду знизить соціальну напругу, - Москаль

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль хоче відновити малий прикордонний рух на кордоні з Росії в Міловому. Про це він заявив в ході візиту до районного центру Мілове, який розташований на півночі області на кордоні з Російською Федерацією, передає прес-служба Москаля.

" Державний кордон між Міловим та Чортковим на деяких ділянках є умовним. Три кілометри він тягнеться прямо по вулиці із символічною назвою Дружби народів, де немає ні контрольно-слідової смуги, ні огорожі. З одного боку вулиці - Україна, а з протилежного - Російська Федерація. Тут стоять приватні будинки, торгові точки, підприємства тощо, які належать до різних країн. Йдучи по цій вулиці, ми самі разів 20 ненавмисно порушили державний кордон, інакше тут пройти неможливо. Місцеві мешканці завжди спілкувалися без будь-яких прикордонних формальностей, а зараз за перетин вулиці вони можуть бути затримані прикордонниками й притягнуті до адміністративної відповідальності", - заявив Москаль.

За його словами, у Міловому проживає більше тисячі сімей, у яких один з подружжя має українське, а інший - російське громадянство.

"Тому мною буде підготовлене звернення до уряду з проханням відновити, як виняток, малий прикордонний рух між Україною й Росією у Міловому для мешканців Чорткового. Таке відновлення вигідне насамперед нам, адже до закриття пішохідного переходу більшість покупців у торгових точках Мілового були росіяни - наша продукція і якісніша, і дешевша за російську. Крім того, рішення уряду знизить соціальну напругу, яка з'явилася після закриттям малого прикордонного руху", - заявив Москаль.

Нагадаємо, згідно з постановою Кабінету міністрів № 86 від 4 березня 2015 р., Україна з 16 березня тимчасово припинила малий прикордонний рух з Росією.