ua en ru

Потужність вибуху в Китаї склала 21 т в тротиловому еквіваленті

Потужність вибуху в Китаї склала 21 т в тротиловому еквіваленті Фото: наслідки вибуху в Китаї

Кількість жертв зросла до 44 людей

Потужність вибуху, який прогримів у середу у вантажному порту Тяньцзіня в Китаї, була еквівалентна 21 тонни тротилу. Про це йдеться в повідомленні Китайського центрального телебачення в Twitter.

Зазначимо, за останніми даними, кількість жертв зросла до 44 осіб.

У той же час агентство АР з посиланням на очевидців повідомляє, що вибух у Китаї був зовні схожий на ядерний. Потужний вибух було видно з космосу.

Потужність вибуху в Китаї склала 21 т в тротиловому еквіваленті

Фото: наслідки вибуху в Китаї

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у вантажному порту северокитайского міста Тяньцзінь прогриміли два потужні вибухи, які забрали життя, щонайменше, 42 осіб. Згідно з інформацією агентства Сіньхуа, загальна кількість потерпілих може скласти сотні людей. Крім того йшлося про те, що причиною вибуху могла стати детонація контейнерів з вибуховими речовинами і цистерн з пальним у вантажному терміналі міського порту. При цьому офіційної інформації на цей рахунок поки немає.

Повідомлялося також і про те, що вибух супроводжувався яскравим спалахом, а вогняний стовп зметнувся на десятки метрів. У мережі з'явилися і фотографії закривавлених людей в розірваному одязі, виходять з портового району.