ua en ru

Moody's назвало фактори, які перешкоджають зростанню світової економіки

Moody's назвало фактори, які перешкоджають зростанню світової економіки Фото: Аналітики Moody's сумніваються, зростання світової економіки повернеться до докризового рівня в найближчі п'ять років

За оцінками аналітиків Moody's, економіка провідних країн світу не повернеться до рівня 2008 року протягом наступних п'яти років

Аналітики рейтингового агенства Moody's сумніваються, зростання світової економіки повернеться до докризового рівня в найближчі п'ять років, у зв'язку з ослаблення економіки Китаю, а також уповільненням доходів від торгівлі. Про це йдеться в звіті експертів Moody's, який наводить Bloomberg, передає РБК.

За оцінками аналітиків Moody's, економіка провідних країн світу, що входять в G20, не повернеться до рівня 2008 року протягом наступних п'яти років.

"Сукупне зростання виробництва в групі, до якої входять 19 найбільш економічно розвинених держав, а також країни єврозони, складе з 2015-го по 2019 рік у середньому 3% в рік. Це приблизно на 0,5 процентного пункту нижче, ніж темпи розвитку їх економік з 1997-го по 2007 рік", - відзначають аналітики.

Факторами, що стримують зростання світової економіки, в доповіді Moody's названі тривале уповільнення зростання продуктивності праці, падіння економіки Китаю, несприятливі демографічні тенденції та уповільнення доходів від торгівлі.

"Відновлення економіки США і, меншою мірою, єврозони і Японії буде компенсовано триваючим уповільненням в Китаї, низькими темпами зростання або навіть спадом в Латинській Америці і швидше стабілізацією, а не швидким відновленням в Росії", - вважають експерти Moody's.

Нагадаємо, на думку аналітиків Moody's, імпортозаміщення в Росії не працює ні в одній з галузей, крім виробництва їжі.