ua en ru

МОН просить СБУ розслідувати факти корупції в ЧДТУ

МОН просить СБУ розслідувати факти корупції в ЧДТУ Фото: Сергій Квіт

Тіньовий оборот грошей в ЧДТУ становить кілька сотень тисяч доларів на кожну сесію

Міністерство освіти і науки звернулося до Служби безпеки України з проханням допомогти розслідувати факти корупції в Черкаському державному технологічному університеті. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це невеликий університет - більше чотирьох тисячі студентів. Це Черкаський державний технологічний університет, вчитися близько 500 студентів-іноземців, серед них близько 300 заочників і до них якраз найбільші у нас застереження.

В університеті з них беруть як формально так і не формально плату. Це ще не кримінальне розслідування, поки ще далеко від суду, але ми маємо ці факти і ми зараз на першій стадії і пускаємо ці факти в рух. Я звернувся до СБУ з проханням допомогти нам у цій ситуації тому, що МОН не має слідчих функцій",- заявив Квіт.

За його словами, тіньовий оборот грошей в ЧДТУ становить кілька сотень тисяч доларів на кожну сесію. На даний момент ця інформація перевіряється в рамках різних перевірочних заходів.

"Це буде підставою для кримінального провадження",- підкреслив міністр.

Нагадаємо, в МОН заявляли про намір передати управління профтехосвітою на обласний рівень.