ua en ru

Могеріні: ситуація в Україні залишається однією з найпріорітетніших для ЄС

Могеріні: ситуація в Україні залишається однією з найпріорітетніших для ЄС Фото: Фредеріка Могеріні і Петро Порошенко

За її словами, у найближчі тижні відбудеться до п'яти візитів представників ЄС в Україну

Ситуація в Україні залишається однією з найпріорітетніших для Європейського Союзу. Про це в Києві після зустрічі з Президентом України Петром Порошенком заявила верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мета мого візиту в Україну, окрім всіх тих тем, які ми обговорили, - це продемонструвати, що ситуація в Україні залишається однією з напріорітетніших на порядку денному Європейського Союзу. І Європейський Союз більш і більш цікавиться і зосереджується на тому, що відбувається як на південному, так і на східному кордоні Європейського Союзу. Ми залишаємося об'єднаними в нашій підтримці ситуації, яка відбувається в Україні", - повідомила Могеріні.

За її словами, у найближчі тижні відбудеться до п'яти візитів представників ЄС в Україну на найвищому рівні.

"Я сподіваюсь, на наступних тижнях ви будете мати декілька - аж до п'яти - візитів на вищих рівнях. І це є конкретною ознакою того, що Україна залишається дуже високо на порядку денному нашої політики. Тому що це той шлях, який ми маємо пройти разом і маємо спільно працювати", - сказала Могеріні.

Нагадаємо, Могеріні запевнила, що санкції Європейського Союзу прив'язані до імплементації мінських угод.