ua en ru

Могерини до річниці "референдуму" в Криму закликала країни ООН до посилення санкцій

Могерини до річниці "референдуму" в Криму закликала країни ООН до посилення санкцій Федеріка Могеріні

Верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні до річниці "референдуму" в Криму закликала країни Організації Об'єднаних Націй до посилення санкцій проти Росії. Про це йдеться в її заяві, розміщеній на сайті ЄС.

У заяві зазначено, що через рік після проведення незаконного і нелегітимного "референдуму" і подальшої незаконної анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією, Європейський Союз, як і раніше твердо прихильний суверенітету України та її територіальної цілісності.

Крім того, Європейський Союз не визнає і раніше засуджує цей акт порушення міжнародного права. У документі незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією називають прямим викликом міжнародної безпеки.

"Європейський Союз буде і надалі прагне до повної реалізації своєї політики невизнання, у тому числі шляхом обмежувальних заходів. ЄС знову закликає держави-члени ООН розглянути аналогічні заходи невизнання згідно з Резолюцією ООН 68/262", - йдеться в заяві.

Також ЄС в черговий раз заявив про свою стурбованість у постійному нарощуванні військового потенціалу і погіршення ситуації з правами людини на Кримському півострові, в тому числі і заперечення свободи слова та переслідування осіб, які належать до нацменшин.

Нагадаємо, голова Європейської Ради Дональд Туск підтримує збереження санкцій проти Росії.