ua en ru

Могеріні: ще 6 країн приєдналися до санкцій ЄС проти РФ

Могеріні: ще 6 країн приєдналися до санкцій ЄС проти РФ Фото: глава дипломатії ЄС Фредеріка Могеріні

Крім того, ці країни підтримали санкції проти Криму і Севастополя

Україна, Албанія, Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія та Чорногорія до продовженим економічних санкцій Європейського союзу проти Росії. Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Фредеріки Могеріні, передають РІА Новини.

"Країни-кандидати (в члени ЄС - ред.) Чорногорія та Албанія, а також члени Європейської асоціації вільної торгівлі (Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія, члени Європейської економічної зони, а також Україна приєднуються до цієї заяви. Вони забезпечать відповідність національної політики рішенням Ради", - йдеться в заяві.

Ці країни, а також Грузія приєдналися до продовження економічних санкцій ЄС проти Криму і Севастополя. Рішення про дію обмежувальних заходів до 23 червня 2016 р. було прийнято Радою ЄС 19 червня. Санкції включають заборону на імпорт продукції, виробленої в Криму або в Севастополі в Євросоюз; інвестиції в Крим або Севастополь, що означає, що європейські чи базуються в ЄС компанії не можуть купувати нерухомість або організації в Криму, фінансувати кримські компанії або надавати пов'язані з цим послуги.

"ЄС взяв до уваги це зобов'язання і вітає його", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, рішення ЄС про продовження санкцій проти Росії до 31 січня 2016 р. набрало чинності 23 червня.