ua en ru

ММК ім. Ілліча відмовився від мартену

ММК ім. Ілліча відмовився від мартену Фото: Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча

Комбінат повністю перейшов на конвертерний спосіб виробництва

Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча (ММК ім. Ілліча) переходить від мартенівського способу виплавки сталі до повністю конвертерного виробництва. Для цього підприємство, що входить у групу "Метінвест", вивело з експлуатації всі 6 мартенівських печей, передає корреспондент "РБК-Україна".

"Мартенівське виробництво на заводі Ілліча зупинено. Ніяких робіт окрім демонтажу не проводиться. Ці пічі вже ніколи не будуть виробляти мартенівську сталь", - коментує Юрій Зінченко, генеральний директор ММК ім. Ілліча, - "Діючий дозвіл на виробництво мартенівської сталі у нас до першого січня 2017 р., тобто де факто ми могли виробляти мартенівську сталь ще півтора року. Але зважаючи на те, що ми розуміли на скільки велика навантаження мартенівського виробництва, на рівні компанії та акціонерів було прийнято рішення про те, що ми зупиняємо мартенівське виробництво на півтора року раніше. Зрозуміло, що постало питання, як ми будемо компенсувати обсяги виробництва і тут потрібно сказати, що ми будемо максимально переорієнтуватися на конверторне виробництво. Для нас це полегшує завдання порівняно тієї ж Запоріжсталлю, де є тільки мартенівське виробництво".

Прес-служба "Метінвесту" уточнює, що зменшення потужностей підприємства із-за зупинки мартена компенсована за рахунок зростання продуктивності конвертерного цеху, а співробітникам мартенівського цеху запропоновані вакансії в інших підрозділах.

За даними прес-служби групи, у планах "Метінвесту" - інвестувати 200 млн дол. у будівництво сучасної машини безперервного лиття заготовок на ММК ім. Ілліча при стабілізації економічної та політичної ситуації в Україні.

Нагадаємо, в 2015 р. інвестиції "Метінвесту" в розвиток, модернізацію та ремонт металургійного комбінату "Азовсталь" у Маріуполі складуть 1,35 млрд грн.