ua en ru

МІУ просить Раду прийняти закон про реформування системи управління автодоріг

МІУ просить Раду прийняти закон про реформування системи управління автодоріг Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський

Міністр інфраструктури України (МІУ) Андрій Пивоварський просить Верховну Раду України на найближчому засіданні прийняти в цілому законопроект про реформування системи управління автомобільних доріг. Про це він заявив сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Правовою базою для реалізації стане прийняття урядового законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування системи управління автомобільних доріг загального користування. Це законопроект № 0954, який міністерство разом з "Укравтодором" і профільним комітетом Верховної Ради з питань транспорту підготувало до другого читання. Я звертаюся з цієї трибуни до всіх народних депутатів України, прийняти на наступному засіданні закон в цілому другому читанні", - сказав Пивоварський.

Він також сподівається, що сьогодні уряд прийме відповідне розпорядження, яке стосується цього ж питання.

"Наступними кроками реалізації реформи стане питання прийняття сьогодні проекту розпорядження щодо деяких питань реформування системи державного управління автомобільними дорогами загального користування, яка дозволить нам повною мірою розпочати виконання програми", - сказав міністр.

Нагадаємо, МІУ починає будівництво концесійних доріг.