ua en ru

МІУ запропонує Wizz Air залишитися в Україні

МІУ запропонує Wizz Air залишитися в Україні Wizz Air може повернутися в Україну

Міністерство інфраструктури України (МІУ) зробить пропозицію авіакомпанії Wizz Air про продовження діяльності її дочірньої компанії в Україні. Про це на прес-конференції повідомив Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна.

"На наступному тижні мій перший заступник Володимир Шульмейстер буде зустрічатися в Швейцарії з менеджментом компанії Wizz Air. Ми розуміємо їх позицію, економічні причини є, вони вийшли на IPO (Первинне публічне пропозицію, - ред.), їм треба скоротити неприбуткові ринки, але ми спробуємо зробити їм пропозицію, яка, сподіваюся, дозволить їм змінити свою точку зору щодо існування їхнього української компанії", - заявив Пивоварський.

Нагадаємо, 26 березня авіакомпанія Wizz Air Holdings Plc оголосила про закриття з 20 квітня своєї дочірньої компанії "Візз Ейр Україна", яка виконувала 16 рейсів.

WizzAir - найбільший лоукост-перевізник у Центральній та Східній Європі, який літає в 110 напрямами в 37 країнах. Флот авіакомпанії складається з 55 літаків Airbus A320.