ua en ru

МІУ має намір децентралізувати дорожню інфраструктуру і послуги з ремонту доріг

МІУ має намір децентралізувати дорожню інфраструктуру і послуги з ремонту доріг Фото: міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський

Пивоварський пропонує підписувати довгострокові контракти з ремонту доріг

Міністерство інфраструктури України має намір децентралізувати дорожню інфраструктуру і послуги по ремонту доріг. Про це в ході економічного симпозіуму "Україна: Звільнення від пострадянської спадщини?" повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується автодорожньої інфраструктури ... "Укравтодор" слід докорінно змінити. Він не зможе існувати в тій формі, в якій він знаходиться зараз. Отже, нам слід децентралізувати дорожню інфраструктуру, децентралізувати послуги по ремонту доріг. Ними повинні займатися органи місцевої влади. Нам слід створити якісь нові структури, які б відповідали за підтримання доріг в належному технічному стані, але і нам слід належним чином проводити контроль якості і змінити систему закупівель, замість однорічних послуг по ремонту доріг підписувати контракти на багато років. Слід надавати інвестиційний горизонт", - сказав Пивоварський.

За його словами, в Європі контракти з ремонту доріг в середньому підписуються на сім років. Такі довгострокові договори, згідно з переконаннями Пивоварського, сприятимуть залученню інвестицій.

Нагадаємо, раніше Пивоварський заявляв, що "Укравтодор" буде виступати замовником будівництва доріг.