ua en ru

Місія ОБСЄ відкриває дві нові патрульні бази на Донбасі

Місія ОБСЄ відкриває дві нові патрульні бази на Донбасі Фото: спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні

Це дозволить спостерігачам бути ближче до лінії розмежування в цих районах

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні сьогодні, 14 січня, відкриває дві нові передові патрульні бази в Донецькій області - в містах Красноармійську та Світлодарську. Про це повідомили в прес-службі СММ ОБСЄ.

Як зазначається, це дозволить спостерігачам бути ближче до лінії розмежування в цих районах.

"Нові передові патрульні бази СММ поліпшать наші можливості з моніторингу, дозволяючи нам швидше реагувати на повідомлення про інциденти. Крім того, це в черговий раз допоможе мотивувати підписантів більш ефективно виконувати взяті на себе зобов'язання в рамках мінських угод", - сказав перший заступник голови СММ Олександр Хуг.

Передові патрульні бази відрізняються від офісів або представництв СММ тим, що вони розташовані поблизу лінії розмежування і дозволять Місії розмістити невелике число спостерігачів, які будуть перебувати в цілодобовому режимі в цих районах. Ротація спостерігачів буде проводитися щотижня.

СММ прагне відкрити передові патрульні бази по обидві сторони від лінії розмежування з метою забезпечення ефективного моніторингу в рівному співвідношенні.

Враховуючи сьогоднішні відкриття, СММ тепер буде мати передові патрульні бази в таких місцях: чотири в районах, контрольованих урядом: в Волновасі, Красноармійську, Світлодарську (Донецька область) в Новоайдарі (Луганська область); а також у трьох районах поза урядового контролю: у Стаханові (Луганська область), Горлівці та Дебальцеве (Донецька область)

Варто також відзначити, що місія ОБСЄ 12 січня встановила камери спостереження в Широкіно.

"Використання цього обладнання дасть можливість у режимі реального часу вести цілодобове спостереження та фіксацію обстрілу з головного офісу ОБСЄ", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

Нагадаємо, раніше ОБСЄ зафіксувала проведення навчань із застосуванням бойової зброї в ЛНР.