ua en ru

У Миргороді затриманий колишній військовий за передачу бойовикам даних про авіацію ЗСУ

Співробітники Служби безпеки України затримали в Миргороді колишнього військового, який передавав представникам терористичної організації "ДНР" дані про вильоти бойових літаків з військового аеродрому. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Встановлено, що зрадник - колишній військовий посилав зібрані дані про українську авіацію, особовий склад, військову техніку і озброєння ЗСУ одному з терористів т. зв. "ДНР", з яким проходив військову службу в часи СРСР", - йдеться в повідомленні.

За словами затриманого, він збирав інформацію шляхом візуального спостереження за об'єктами. Але, користуючись своїм статусом колишнього військового, чоловік також уточнював деталі, необхідні в спілкуванні з військовослужбовцями гарнізону. Передані їм дані дозволяли бойовикам на Донбасі відстежувати польоти і обстрілювати українські військові і транспортні літаки.

Під час обшуків у зловмисника співробітники СБУ вилучили спеціальне обладнання та засоби для збору інформації.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 КК України. За рішенням суду, стосовно колишнього військового обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, напередодні в Харківській обл. були затримані диверсанти за підготовку підриву ж/д полотна.