ua en ru

МІП пропонує заборонити обмежувати електропостачання важливих об'єктів телекомунікацій

МІП пропонує заборонити обмежувати електропостачання важливих об'єктів телекомунікацій Глава МІП Юрій Стець

Міністерство інформаційної політики (МІП) розробило проект постанови про заборону обмеження електропостачання стратегічно важливих об'єктів у сфері телекомунікацій і зв'язку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МІП.

"Міністерством інформаційної політики України, відповідно до покладених на нього завдань щодо забезпечення інформаційного суверенітету України, зокрема з питань поширення суспільно важливої інформації, розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 4 березня 2015 р. № 83", - йдеться в повідомленні.

Основною метою розробки проекту є створення умов для забезпечення безперебійного енергопостачання об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення у сфері телекомунікацій і зв'язку.

За словами глави МІП Юрія Стеця, цей крок прийнятий в рамках програми забезпечення інформаційної безпеки України.

Відзначимо, 5 березня було припинено енергопостачання Лучевского філії Концерну РРТ, у результаті чого було припинено теле - і радіомовлення в Херсонській, Миколаївській областях та Криму. Також, 30 березня відбулося припинення електропостачання вишки в Тернопільській області, в результаті чого жителі області були позбавлені можливості дивитися місцеві та загальнонаціональні канали в аналоговому, і в цифровому ефірі.

Нагадаємо, Мінінформполітики збирається залучити експертів з ЄС і США для розробки законопроектів.