ua en ru

У МОЗ створять комісію для оцінки національного переліку ліків

У МОЗ створять комісію для оцінки національного переліку ліків Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі

У Міністерстві охорони здоров'я України буде створена експертно-технічна комісія для оцінювання національного переліку лікарських засобів. Про це в ході прес-конференції сьогодні заявила перший заступник міністра охорони здоров'я України Олександра Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Минулого тижня ми скасували укази МОЗ про існування номенклатурних комісій, а також скасували склади цих номенклатурних комісій. На сьогоднішній день такого явища вже не існує ... На сьогоднішній день нашої ідей є створення єдиної експертно-технічної групи, яка працюватиме з усіма 19 програмами державних потреб населення в лікарських засобах. Ця єдина комісія буде оцінювати потреби і оцінювати національний перелік лікарських засобів, і ми плануємо його завершити відповідно до вимог МОЗ і, відповідно, приймати рішення, на яких умовах, за якою номенклатурі буде здійснюватися в подальшому держзакупівля ", - заявила Павленко.

За її словами, наступного тижня очікується подача нового оновленого національного переліку лікарських засобів, які можна буде закуповувати через госпроцедуру закупівель. "Вже завершено підготовку цього переліку відповідно до процедури ВООЗ, і, таким чином, ми отримаємо новий якісний акт, з якого можна буде вибрати ті номенклатури, ті лікарські засоби, які будуть закуповуватися в країні", - розповіла Павленко.