ua en ru

Мін'юст запустив систему онлайн-реєстрації бізнесу, - Петренко

Мін'юст запустив систему онлайн-реєстрації бізнесу, - Петренко Павло Петренко

Міністерство юстиції запустило систему онлайн-реєстрації бізнесу. Про це сьогодні, 8 квітня, на засіданні уряду повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Раніше витрачався нашими підприємцями кілька годин або кілька днів для того, щоб отримати витяг та довідку про те, що вони дійсно є підприємцями... З цього моменту практично кожен українець зможе це робити це у себе вдома, не відвідуючи відповідні державні органи... На сьогоднішній день у режимі онлайн є можливість зареєструвати компанію. Так само є можливість отримати виписки юридичної особи, витягу або довідки, завантаживши їх прямо з сайту без будь-яких підписів і печаток, без стояння в чергах", - заявив він.

Він також зазначив, що в разі прийняття парламентом законів щодо захисту прав інвесторів, Україна зможе піднятися в рейтингу Easy Buisness.

"Ми маємо надію, що парламент також проявить рішучість у прийнятті інших законодавчих актів щодо захисту прав інвесторів і загальна позиція України в цьому році покращиться як мінімум на 20 пунктів",- зазначив Петренко.

За його словами, щорічно за отриманням сервісів Мін'юсту щодо реєстрації бізнесу та майнових прав звертаються близько п'яти мільйонів українців.

Нагадаємо, раніше Міністерство юстиції України планувало передати функції реєстрації бізнесу Торгово-промисловій палаті.