ua en ru

Мін'юст створить робочу групу щодо скасування Господарського кодексу

Мін'юст створить робочу групу щодо скасування Господарського кодексу Фото: заступник міністра юстиції по євроінтеграції Сергій Пєтухов

Працюючі норми Господарського кодексу планують перенести в інші правові акти

Міністерство юстиції України створить робочу групу з питання скасування Господарського кодексу. Про це в понеділок, 30 листопада, в ході прес-конференції в Києві повідомив заступник міністра юстиції з євроінтеграції Сергій Петухов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство юстиції створить робочу групу, яка розробить концепцію реформування приватного права, і ми говоримо про більш широке реформування, тому що і Цивільний кодекс має бути переглянутий в тій частині, в якій себе за десять років не виправдав", - розповів Петухов.

Він пояснив, що багато норм Господарського кодексу дублюють норми Цивільного кодексу. Відповідно, багато норм господарського кодексу необхідно скасувати,а норми, які працють, нобхідно перенести до Цивільного кодексу та інших нормативно-правових актів.

За його словами, концепція має пройти широке громадське обговорення.

"Після того, як ми знайдемо суспільний консенсус для цієї концепції, ми перейдемо до розробки конкретних норм, які мають бути прийняті у зв'язку зі скасуванням Господарського кодексу", - додав Петухов.

Водночас представники громадськості запевнили, що це не означатиме одномоментного повного скасування самого кодексу, тим більше господарських судів. Процес реформування Господарського кодексу дозволить уніфікувати українське законодавство з європейським, де діють не господарські, а торгові кодекси.

"Будемо знаходити ті норми, які працюють, та переносити їх у інші правові акти", - сказала член ГО Easy Business Аліна Свідерська.

Нагадаємо, Верховній Раді пропонують ліквідувати податкову міліцію і створити Службу фінансових розслідувань.