ua en ru

Мін'юст планує передати функції реєстрації бізнесу Торгово-промисловій палаті

Міністерство юстиції України планує передати функції реєстрації бізнесу Торгово-промисловій палаті. Про це на брифінгу повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується інших суб'єктів, мова йде про приватних нотаріусів, про Торгово-промислову палату, ми так само плануємо передати частину функцій, пов'язану з реєстрацією нерухомості... Так само Торгово-промисловій палаті ми плануємо передати функції реєстрації бізнесу... Разом з функціями будуть передаватися та кошти, одержувані безпосередньо за ті чи інші послуги", - розповів Петренко.

Крім того, Мін'юст планує передати в регіони всі функції з реєстрації бізнесу.

"Ми плануємо передати в регіони місцевим органам влади всі функції з реєстрації бізнесу, всі функції по реєстрації нерухомості... За реєстрацію нерухомості - цей процес буде двоетапний: на першому етапі ми передаємо всі функції так званого фронт-офісу безпосередньо, офіс, який пов'язаний з введенням архівів, буде зберігатися на регіональному рівні, на рівні області, але з наступною передачею, коли місцеві органи влади будуть інституційно готові до цього, і функцій бек-офісу", - зазначив Петренко.

Нагадаємо, на початку грудня Кабінет міністрів утворив раду бізнес-омбудсмена.