ua en ru

У Мінсоцполітики запевнили, що грошей на виплату зарплат і надбавок бюджетникам вистачає

У Мінсоцполітики запевнили, що грошей на виплату зарплат і надбавок бюджетникам вистачає Фото: міністр соціальної політики Павло Розенко

У місцевих бюджетів є 6,5 мільярдів гривень

У місцевих бюджетів є 6,5 мільярдів гривень на виплату працівникам бюджетної сфери заробітних плат та усіх необхідних надбавок. Про це в ході години запитань до уряду повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко, передає РБК-Україна.

"Змінами до державного бюджету України передбачено додатково виділення коштів в сумі приблизно 5 млрд гривень на оплату праці працівників бюджетної сфери. Плюс до цього три тижні тому Кабінет міністрів України своїм рішенням виділив для покриття дефіцитів місцевих бюджетів 1 млрд гривень, виключно на підвищення заробітних плат працівникам бюджетної сфери",- сказав Розенко.

Разом з тим, за словами урядовця, додатково 5 жовтня було проведено розподіл 560 млн гривень між місцевими бюджетами для виплати зарплат працівникам бюджетної сфери.

За словами Розенка, відповідних коштів достатньо для забезпечення підвищення зарплат працівникам бюджетних сфер.

"В місцевих органів влади є достатньо ресурсів для того, щоби забезпечити підвищення заробітних плат вчителям, лікарям, всім працівникам бюджетної сфери без обмеження індексації, без обмеження надбавок, без скасування будь-яких додаткових виплат, які були станом на 1 вересня", - додав він.

Також Розенко зазначив, що уряд надав право місцевим органам управління виділяти додаткові кошти на підвищення зарплат бюджетникам, у разі такої необхідності.

Нагадаємо, міністр освіти та науки Сергій Квіт впевнений, що у поточному році вистачить фінансування на підвищення заробітної платні.