ua en ru

У Мінрегіоні оцінюють готовність теплових організацій України до зими на рівні 90%

У Мінрегіоні оцінюють готовність теплових організацій України до зими на рівні 90% Фото: Едуард Кругляк

Готовність теплових організацій до зими по Україні знаходиться на рівні 87-90%

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства оцінюють готовність України до зими на рівні 87-90%. Про це сьогодні в ході круглого столу повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Готовність теплових організацій до зими по Україні знаходиться на рівні 87-90%", - повідомив Кругляк.

Він додав, що підготовка йде за планами, які були узгоджені з місцевими органами самоврядування.

"Що стосується тепловиків, то з 21 тис. 73 котелень, яких ми готуємо до зими, підготовлений 18 тис. 530 станом на 1 вересня. З 614 котелень, які ремонтувалися, 528 вже зроблені. З 316 км теплотрас, 261 км вже замінено та проведені випробування. З 5212 теплопунктів, 4376 вже готові. Тобто з технічної точки зору, немає побоювань, що ми не вступимо в опалювальний сезон вчасно ", - повідомив Кругляк.

Крім цього, за його словами, з 15 вересня співробітники Мінрегіону будуть здійснювати ревізійні візити в регіони для перевірки готовності теплових організацій до осінньо-зимового періоду 2015-2016 р.

"З 15 числа всі співробітники міністерства роз'їжджаються по регіонах. Будуть перевіряти паспорт готовності, скління, котельні, центральні теплові пункти", - сказав Кругляк.

Нагадаємо, раніше в Раді відзначали, що на проходження опалювального сезону Україні не вистачає 7-11 млн тонн вугілля.