ua en ru

Мінрегіон ініціює перегляд зарплат в органах місцевого самоврядування об'єднаних громад

Мінрегіон ініціює перегляд зарплат в органах місцевого самоврядування об'єднаних громад Фото: зарплата

Відповідні пропозиції надіслано до Кабміну

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує переглянути умови оплати праці працівників, в тому числі керівних, і спеціалістів органів місцевого самоврядування об'єднаних територіальних громад та прирівняти їх до відповідних умов працівників і спеціалістів органів місцевого самоврядування міст обласного значення, передає прес-служба відомства.

Так, відповідні пропозиції надіслано до Кабінету міністрів України.

"Доцільність прийняття такого рішення пов'язана з тим, що сільські, селищні, міські ради об'єднаних територіальних громад набувають повноважень, що прирівнюються до повноважень міст обласного значення. Правовою підставою для вирішення зазначеного питання є чинний Бюджетний кодекс, яким визначено джерела наповнення бюджетів міст, районних бюджетів та бюджетів об'єднаних територіальних громад, утворених відповідно до чинного законодавства", - підкреслюється в повідомленні.

Так, міністерство надіслало лист до Кабміну з проханням доручити Міністерству соціальної політики, до компетенції якого відноситься удосконалення умов оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування, невідкладно розробити проект відповідного урядового акту.

Нагадаємо, в Україні, вчора, 17 січня 2016 року, відбулися перші вибори старости смт. Ірдинь Білозірської об'єднаної територіальної громади Черкаського району Черкаської області.